Nieuws
Koken op de Erfgoeddag in Woold
September 2024 - De Stichting Horecatalent Achterhoek was medeorganisator van de succesvolle Slow Food Markt op de Erfgoeddag Appeltje voor de Dorst'. De koks Sebastiaan Gerritsen en Peter Romeijnders kookten met jong talent en Achterhoekse ingrediënten op een stralende nazomerdag voor de tent in de Ossenwei.
Pop-up restaurants bij het Graafschap College
Mei 2024 - Het was leuk om partner te zijn bij de pop-up restaurantweek van het Graafschap College in de DRU Cultuurfabriek. Op woensdag 29 en donderdag 30 mei openden de derdejaars Manager/Ondernemers en de Leidinggevenden in de Keuken vijftien(!) eigen restaurants, elk met een eigen thema en aankleding. De studenten mochten hiervoor alles zelf regelen en op de avonden leiding geven aan hun medewerkers.
Achterhoek Kookt op tuinbeurs
Maart 2024 - De Tuinbeurs van het Oosten trekt een kleine honderd exploitanten en 30.000 bezoekers. In samenwerking met het keukenteam van de DRU zorgden wij voor de mogelijkheid om de bezoekers ook uitstekend Eten uit het Oosten te kunnen laten proeven.
Waar kun je lokaal en duurzaam eten?
Er zijn veel restaurants in de Achterhoek en Liemers waar je lekker kunt eten. Maar eigenlijk wil je aan je bord en het menu kunnen zien waar in Nederland je bent en welk seizoen het is. Dán wordt uit eten pas echt een unieke belevenis. Gelukkig zijn ook die restaurants er volop. Kijk maar naar onze lijst. (foto: Koffie-lunch-lokaal 1309).
Verplaatst!
Achterhoek Kookt stond eerst gepland op 28 juni maar is verplaatst naar 2 november 2022. De reden: Het was deze zomer alle hens aan dek in de horeca. Niemand kon gemist worden. Dat had ook invloed op het aantal aanmeldingen voor Achterhoek Kookt.
Wij zijn blij met de vele positieve reacties op het initiatief en het programma, maar willen de workshopleiders graag volle zalen aanbieden. Daarom de nieuwe datum: woensdag 2 november 2022.
Tickets zijn te reserveren vanaf 1 oktober 2022.
Masterclasses lopen goed vol
De inschrijving voor de masterclasses op Achterhoek Kookt loopt heel goed. Sommige zijn al vol of bijna vol.
Toegang voor Achterhoek Kookt is gratis. Maar de masterclasses kun je alleen volgen na inschrijving. Dus haast je om te boeken. De button staat rechts bovenin.
Extra masterclass Fermenteren
Omdat beide masterclasses Fermenteren zijn volgeboekt, geeft Christian Weij er één extra! Om 18.45 uur. Inschrijven via de knop Tickets.
We zijn er klaar voor
Alles blinkt en glimt, de koelkasten zijn gevuld en alle workshopleiders kijken uit naar morgen. Bijna alle masterclasses zitten vol, de burgemeesters die gaan koken zijn gespannen en de wedstrijden Chef Achterhoek Food en Horecatalent Kok gaan mooie winnaars opleveren. Kom je ook? Entree is gratis!